Keten: Pek çok farklı özelliği ile pek çok giyim ürününde kullanılan kumaş tiplerinden birisidir. Doğal olmasının yanında toz tutmayan, hafif bir kumaştır. Keten kumaşın kendine has bu özellikleri onun özellikle yazlık kıyafetlerde kullanılmasını sağlamıştır. Tüm bu özelliklerine ek olarak, yumuşak ve emici bir yüzeye sahip olan keten aynı zamanda güneş ışığına maruz kaldığında solmaz. Keten ile ilgili dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta da, keten kumaşı nemli iken ütülemeniz gerektiği.
Pamuk: Doğal bir kumaş tipi olan pamuk, özellikle sıcak iklimin hakim olduğu coğrafyalarda giyim ürünleri için sıklıkla kullanılır. Bunun nedeni pamuğun doğal bir kumaş olmasının yanında aynı zamanda serin tutma özelliğidir. Günümüzde pamuk kumaş doğal ve nefes alan bir dokuma türü olduğu için sıklıkla tercih edilir. Dayanıklı ve doğal olduğu için günümüzde de yaygın olarak giyim ürünlerinde kullanılan pamuk kumaşı yıkarken ve pamuk kumaştan üretilmiş kıyafetleri ütülerken özellikle sıcaklık değerlerine dikkat etmeniz gerekir.
Polyester: İsmini, üretildiği polyester liflerden alan polyester kumaş, dayanıklı ve leke tutmayan bir kumaş türü olarak bilinir. Diğer kumaşlar gibi güveye neden olmayan, esnek, kullanışlı ve son derece dayanıklı bir kumaş türü olan polyester kumaşın en önemli bir diğer özelliği de çamaşır makinesinde yıkanabilmesidir. Rengi solmayan, kırışmayan ve kolay yıkanabildiği için rahatlıkla muhafaza edilebilen polyester, günümüzde bluz, spor giyim ürünleri gibi pek çok farklı üründe çoğu zaman pamukla birlikte kullanılır.
Denim: Günümüzde kot kumaş yerine sıklıkla kullanılan denim kumaş, dayanıklı olmasının yanında nemi hızla emme ve de soğuk hava koşullarında kişiyi sıcak tutma özelliğine sahiptir. Bu özelliklerine ek olarak doğal koton kumaş lifleri de taşıyan bu kumaş özellikle kot pantolon üretiminde kullanılır; günümüzde kot pantolon yerine sıklıkla denim terimi tercih edilir. Denim kumaş ile ilgili dikkat etmeniz gereken noktaların başında, bu kumaşı yıkarken dikkatli olmanız geliyor. Denim pantolonları ve diğer giyim ürünlerini çamaşır makinesinde yıkarken ters – yüz edebilirsiniz. Bununla beraber, denim kumaş kullanılarak üretilmiş kıyafetleri ütülerken buharlı ütü kullanmayı ve ütülerin buhar özelliğini kullanmayı ihmal etmeyin.
Likra: Likralı kumaş, esnek yapıda bir kumaştır ve bu esnekliği onun pek çok farklı kıyafette kullanılmasını sağlar. Esnek olmasının yanında son derece sağlam ve dayanıklı olan kumaş, giyildiğinde harekete izin vermesinin yanında enine veya boyuna esneyebilir. Renkleri solmayan, esnek, dayanıklı ve rahat bir kumaş türü olduğu için likralı kumaşı, özellikle düşük sıcaklık değerlerinde yıkamanız gerekiyor.
Elastan: Uzun yıllar kullanılmasına karşın dayanıklılığı sayesinde uzun süre yeni gibi görünen elastan kumaş, sahip olduğu özelliklerle likra kumaşa benzer. Giyildiğinde sıkmayan, vücudu saran ve rahatça hareket etmenize izin veren kumaş, düşük ısı değerlerinde yıkamanız gereken kumaş türleri arasında bulunuyor.
Dalgıç (Scuba): Özellikle dalgıç kıyafetlerinde kullanılan bu kumaş türü, pek çok açıdan özeldir. Su ve nemi geçirmeyen kumaş türü aynı zamanda vücudu sarması ve esnek olması ile bilinir. Günümüzde kumaş özellikle tayt, gece kıyafetleri, davet kıyafetleri gibi giyim ürünlerinde kullanılır. Bakımı son derece kolay olan dalgıç / scuba kumaş ütü gerektirmeyen bir kumaş türüdür ve bu özelliği ile dikkat çekmektedir.
Akrilik Kumaş: Akrilik ipliklerden üretilmiş olan kumaş türü, esnek bir kumaş olmasının da ötesinde özellikle gün ışığına karşı korumalı ve dayanıklı bir kumaş olarak giyim endüstrisinde kullanılır. Rahat, bakımı kolay ve son derece pratik olan akrilik kumaş, sentetik elyaf kullanılarak dokunur ve kullanılır. Nemi ve teri emmediği için akrilik kumaş, ter izi göstermeyen nadir kumaş türlerinden birisidir.
Yün: Doğal bir kumaş olmasının yanında aynı zamanda nefes alan ve kışın sıcak tutan yün kumaş aynı zamanda nemi iyi emen doğal elyaf türlerinden bir tanesidir. Kırışıklığa karşı dayanıklı olan yün kumaş aynı zamanda yaz aylarında serin tutma özelliğine sahiptir. Yün kumaşın her mevsim ısı koruması sağlaması, yün kumaşın hemen her mevsim rahatlıkla kullanılmasını sağlamıştır. Günümüzde yün kumaş, başta takım elbise ve pantolon olmak üzere pek çok farklı giyim ürününde tek başına veya diğer kumaş türleri ile birlikte kullanılabilir.
Şile Bezi: Pamuk dokuma kullanılarak üretilen şile bezi, doğal bir kumaş türü olması bakımından dikkat çeker. Şile bezi kıyafetler giyeni genellikle terletmez. Kumaşın bir diğer özelliği ise, diğer doğal kumaş türlerinin aksine alerjik reaksiyona çok daha az neden olmasıdır. Ütü gerektirmeyen ve doğal kumaş türü aynı zamanda türü gerektirmediği için de sıklıkla tercih edilir. Doğal, alerjiye neden olmayan, ütü gerektirmeyen bu doğal ve kullanışlı kumaş türü, özellikle aksesuar ve yazlık kıyafet üretiminde yaygın olarak kullanılmaktadır.